04 September 2012

Dah ready ke?


Assalamualaikum..eh hari ni raya ke berapa ek? aku memang tak kira la raya ke berapa pun..huu..tak kisahlah..raya ke tak ke, tak banyak beza sangat pun bagi aku..cuma~ aku rindukan ramadan ツ  kenapa? hmm mungkin sebab aku rasa dekat je dengan Allah pada bulan ramadan tu, tak sama dengan bulan-bulan yang lain..ke perasaan aku je ek? hohohoo~

ok, lupakan yang tu, mengenai tajuk entry aku ni, lama kan aku tak update... gambar2 raya ada je, tapi aku rasa tak perlulah kot..biasa2 je, kan aku dah cakap kat entry yang dulu, raya kali ini hanya biasa2 sahaja..haaa~ kan tak tersasar lagi tujuan sebenar...korang nilah raya..raya..tak habis lagi kan..haha~

aku nak cerita pasal kerja sebenarnya ni haa...dah ready ke? itu persoalannya..alhamdulilah, rezeki di bulan syawal ni, aku dah dapat tawaran kerja..kerja biasa2 je..nak tahu kerja apa? baca 2 entry sebelum ni..salah satu interview yang aku pergi tulah aku dapat job nya..tapi sayangnya, gaji yang diberi hanyalah gaji standard diploma dan bukannya standard ijazah.. tapi dek pandangan kawan2 dan family, aku terima je untuk pengalaman dulu katanya..mana tau lepas ni ada rezeki lain untukku yang bersesuaian dengan kelulusan aku kan..insyallah

jadinya..aku akan jadi macam ni ke masa 1st day aku nanti?

ataupun tak ek? haha...harap2 taklah..aku sepatutnya start kerja hari isnin, tapi dek kerana result medical checkup aku lambat keluar, jadinya lambatlah masuk kerja...insyallah hari khamis ni aku akan mula bekerja..ready ke tak..balun jelah kan..hehe..insyallah akan ok2 sahaja ツ 

ok tu je nak cerita..kalau rajin and ter excited nak cerita pengalaman aku masa 1st day at work, nanti aku update la ea..hehe


psst..banyak betul dugaan aku nak mula kerja ni, transport la..tempat tinggal lah..n macam2 lagilah..tapi alhamdulilah..ada yang sudi membantu aku...terima kasih awak..kita kawan dunia akhirat ea ea..insyallah.ツ 

2 146 pencinta hijau jua:

Anonymous said...

Assalammualaikum . Nak tnya , skrg keja Kerry Ingredients ek ? Ari tu interview ade kna jawab pe2 test tak ?

Greeny said...

walaikumusalam..oops sorry xterperasan comment kt blog ni, sejak kerja jarang dah berblogging ni..huu..kat kerry depends pada position apa u apply..kalau higher position mcm executive or management trainee mmg ada test..yg lain tak ada kot..maybe..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...