21 July 2012

1 Ramadan 1433h


Assalamualaikum

1 month of ramadan

Wishing u 1 month of ramadan,
4 weeks of barkat,
30 days of forgiveness,
720 hours of guidance,
43200 minutes of purification,
2592000 secs of Nuur..!!

Salam Ramadan:)

p/s: baju raya dah beli ke? hehe..baru nak start puasa dah fikir nak raya..=p

05 July 2012

Tak ada cita-cita?

Assalamualaikum..baru 4 hari aku berada di rumah setelah menamatkan 3 tahun pengajianku di upm..baru 4 hari..tapi bila ada orang cakap aku tak ada cita-cita sebab aku tak tahu nak buat apa, buat aku terkilan..sungguh terkilan. apa gunanya aku belajar lama-lama kat universiti semata-mata nak buang masa dengan buang duit je ke? dah tentulah tak kan. bukan bermakna aku tak tau nak buat apa aku tak ada cita-cita
FYI, i have a degree in science (biotechnology)..orang kata, bila ada degree ni boleh masuk banyak bidang, and yes aku tak tau lagi bidang mana yang aku patut masuk. aku baru berapa hari habis belajar kot, tak kan kau expect aku nak dapat kerja terus? please lah..the way u saying that to me hurt my feelings so much! 

dengan persaingan pada masa sekarang ni, kau expect senang ke nak cari kerja? berapa banyak IPTA/ IPTS kat malaysia ni, tak kira lagi poli, IKBN ke apa bagai semua tu. kekadang apa yang kita belajar kat u, bukan itu yang akan kita kerja..sebagai contoh, i've known 1 person..he has degree in chemical engineering, but he works just as a lab assistant..what was that? can u see now! so don't expected me to be just like u!


p/s: emo!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...