16 March 2012

I never say NO to a DOCTOR!


 Assalamualaikum

 
Doctors make people healthier. When people get sick, doctors figure out why. They examine people, listen to them describe their health problems, and do tests to see what is wrong. They give people medicine and other kinds of treatment. They also give advice about diet, exercise, and sleep. 
Amacam? kagum? jujur aku memang salute kat 2 occupation kat dunia ni. first Doctor and second Engineer. tahu kenapa? sebab aku rasa 2 kerjaya ni susah nak dapat, senang kata susah nak belajar lah, doctor more to science biology and engineer more to physic and math. nak jadi engineer memang aku fail lah, math hancur..huhu. nak jadi doktor lak tak cukup bijak..huhu..sedih T_T. cita-cita awal aku dulu sebenarnya nak jadi doctor. betul ni! dari pra sekolah lagi kot aku cakap dah besar nanti nak jadi doctor.

tapi...

bila aku masuk matrik dan belajar subject2 tough baru aku tau tak senang sebenarnya nak capai tahap untuk apply bachelor of medicine, dan akhirnya aku end up jadi Biotechnologist-to be.  

kalau pergi hospital tengok doctor2 practical lalu lalang dengan stateskop tergantung kat leher diorang hormone cemburu terus membuak-buak..huu..jelous2!

 

walaupun jelous tahap gunung averest pun, hidup harus diteruskan..ceh! hehe, rezeki masing2 kan. aku telah ditakdirkan untuk ambil kos biotechnology dan aku terima seadanya, mungkin aku tak layak nak jadi doctor medic..."doktor pokok" jelah jadinya..hehe

Doctor-to be? nope! Biotechnologist- to be 


p/s: dah sibuk dengan Final year project, memang dah tak la kan nak update blog sangat & btw next week dah start minggu test..study time!


p/ss: ada doctor yang still bachelor tak? nk try boleh? he

08 March 2012

Off day Thursday


Assalamualaikum
Quick update lagi kali ni. memandangkan kelas statistik kitorang batal hari ni, so pakat la nak pergi hang out..hang out sangat lah kan..hehe..tak pun , just pergi midvalley je. motif? nak abiskan baucer 1 malaysia tu je..hehe..dan hasilnya masing2 menghabiskan baucer 100. tapi tak letak la pic kat sini, sebabnya kitorang makan dulu baru pergi MPH. bila dah syok sangat round 1 kedai buku, memang tak dan la nak ambil gambar kan..hehe. ni first time kitorang makan kat Manhattan Fish Market. overall ok lah, boleh dapat student price lagi, tu yang awesome sebenarnya..hehe..lepas ni dah grad tak boleh dapat lagi advantage semua ni..huuu

ye saya pakai baju macam kuda belang..huu


okay tu je nak cerita..short kan? hehe *wink

05 March 2012

Monday Blues: Simple rules of happy life


Assalamualaikum and hello there

kita kembali lagi di segmen Monday Blues, hari di mana malas nak menulis sangat atau senang cerita entry layan jiwang, feeling2, layan jiwa, quote of life dan sebagainya.  layan gambar2 kucing yang comel ni okay, tapi ingat! hayati juga maksud di sebalik semua ni :)



♥ Jangan menunggu BAHAGIA baru TERSENYUM, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia...

02 March 2012

Don't make me scared like that will you?

awak,

awak tahu tak saya tak fikir apa-apa pun bila awak kena ambil injection Meningococcal meningitis

tapi,

bila saya baca artikel pasal benda alah ni, saya terkejut dan saya takut tahu? takut sangat!!!

saya takut kalau awak betul-betul kena penyakit ni, kolam air mata saya automatically on tahu?


alhamdulilah syukur sesangat yang injection ni hanya satu pencegahan awal untuk awak bila awak pergi umrah nanti, saya doakan perjalanan awak ke sana berjalan lancar hendaknya. saya selalu berdoa untuk kesejahteraan awak.

pesanan saya hanya untuk awak!  ingat! jangan takutkan saya lagi macam ni.



p/s: kalau tak salah penyakit ni dalam malay penyakit kencing tikus yang menyebabkan kematian din beramboi and izwan pilus tu dulu. ye ke ek? aku pun tak faham sangat, sebab aku baca version omputih je..huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...