25 February 2012

You Being Beautiful #2: Beauty Boosters



Assalamualaikum and hello there, kita bertemu kembali dalam segmen You being beautiful..ececeh..hehe..padahal just ambil input dalam buku ni. okeh ni kira dah masuk part ke-2, lama kan baru aku nak sambung cerita pasal ni, maklumlah, aktiviti membaca kurang..hehe. nak baca yang part 1 KLIK SINI okeh ;)

ok dah ready? please open new tab for google translate 

today highlight for BEAUTY BOOSTERS
  • clothes with vertical lines to make you look taller and slimmer
  • dressing in one color, which gives the impression of one long vertical line(that is why the little black dress is so effectives)
  • dark neutrals, which have the ability to absorb light and recede into the background
  • these fabrics: crepe, silk, cashmere, knits, jersey, rayon, lycra, synthetics.
  • clothes with SPF protection
ok, ni kira DO for your beauty, tapi yang kat bawah ni pula BEAUTY BUSTERS, it means DON'T!
  • stiff, bulky fabrics, which will give you a boxy look
  • shiny fabrics, which will make you look bigger when light reflects off you
  • wearing dark on top and light on bottom; switch them
  • tan-through shirts, which have a loose weave that exposes your skin to more UV light
  • pleated pants, which emphasize your belly

ok done! basically, berdasarkan buku ni, cara nak nampak cantik ataupun nak mengelakkan diri daripada jadi fashion disaster lah, tapi sekarang ni aku tengok fashion atau trend kat malaysia more kepada warna2 yang bright. semakin banyak warna yang dia pakai kat badan dia semakin daring lah lebih kurang. sebenarnya tak kisah pun, asalkan cukup berani nak mempergayakan semua tu, tapi bagi aku sendiri, kena tengok keadaan, jenis pakaian, warna kulit, susuk tubuh seseorang tu jugak perlu diambil perhatian..kan3? kalau tak, jawabnya memang jadi mangsa fashon la dek kerana nak ikut sangat trend masa sekarang. ye dak? apa2 pun up to you guys! ni pendapat aku sahaja.

If good things are happening on the outside, then chances are they're happening on the inside too.
For your health, for your mind, for you to feel BEAUTIFUL

2 146 pencinta hijau jua:

Cik Atien said...

suka. :)

Greeny said...

cik atien, thank sbb suka ye..hehe..sekadar berkongsi informasi berguna sahaja:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...