20 February 2012

Monday Blues: Membuatmu cinta padaku

salam 1Malaysia...apa perasaan korang bila kes macam ni terjadi?
*mungkin tak berapa nak sama lah kan dengan realiti sebenar


pernah tak terjadi pada korang semua ni apabila lelaki/perempuan meluahkan perasaan pada korang padahal korang tak ada langsung perasaan pada si dia?

pernah? so, apa yang korang buat? abaikan? buat tak tahu atau membalas balik perasaan si dia tu? 

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang
tersayang sehingga dia meninggal dunia , 
lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . 
Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta
yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

mungkin ni yang dirasakan oleh si dia sebelum meluahkan perasaannya kepada korang. bagi aku sendiri aku ada 2 pendapat kat sini apa yang korang boleh buat.

Yang pertama.

jika korang sudah berpunya, maksudnya sudah ada BF/GF korang masing2, apa yang boleh korang lakukan ialah menolak si dia tu dengan cara yang baik dan bukan mengherdik atau buat muka jengkil kat diorang yang korang tu dah berpunya. tak baik tau macam tu. sekurang-kurangnya dia tahu yang korang betul2 dah berpunya dan tak mungkin untuk dia masuk dalam hati dan kehidupan korang tu. fair enoungh kan?


Yang kedua

jika korang masih single dan available, rasanya tak salah kalau korang ambil peluang untuk berkenalan dan mengenal hati budi si dia kan, manalah tahu maybe she/he is the one who meant for you..who knows right? kalaupun mungkin selepas korang berkenalan dan merasakan tak ada keserasian antara korang, katakan pada si dia and again tolak si dia dengan cara yang baik. sekurang kurangnya dia akan bersyukur sebab diberi kesempatan untuk kenal dan berkawan dengan korang. memberikan kebahagian kepada orang lain dapat pahala bukan?


Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu
dan bercinta dengan orang yang salah
sebelum bertemu dengan orang yang
tepat, kita harus mengerti bagaimana
berterima kasih atas kurniaan itu.

kesimpulannya, hargai seseorang yang pernah hadir dalam kehidupan korang. mungkin hari ni korang tolak dia tapi tup-tup di masa depan korang bersama dia. maknanya si dia berjaya "membuatmu cinta padaku" bukan?

nak effect lebih dramatik layan lagu teruslah dari ASBAK BAND, membutmu cinta padaku 
KLIK SINI



p/s: hari kuliah tak sampai 2 jam pun..hoho..setiap hari ada 1 kelas je

10 146 pencinta hijau jua:

Cik Atien said...

atien suka lagu niy... hehee

Greeny said...

cik greeny pun suka jugak..hehe

Ayumi Comot said...

yup setuju..kalu nk tolak, tolk care baik..kn xpasal2 kne santau ke, ape ke, sbb org berdendam..huhu...(byk sgt tgk citer sal2 santau skang nih, 2 yg terkluar sebut santau tuh,huhu)

gnesop said...

WVery sweet :)
Nak guna ayt kartun tu utk ngorat nanti :)

Greeny said...

@ayumicomot
haa brtol tu, kadang kalau kena tolak mentah2 ada yang berdendam kan..so better guna cara yg baik untuk tolak si dia kan3 ;)

Greeny said...

@gnesop
ok je nk guna ayt katun tuh,kalau nasib baik ok lah, kalau nasib tak baik takut kena slap je..hehe..gudluck with that:)

❤ cik ieYra ❤ said...

how sweet if sy yg jdi girl tu .

=)

Greeny said...

@ ❤ cik ieYra ❤
kan3 ;) maybe someday it will be u..hehe

Zaki Muhammad said...

belum berkesempatan untuk bertemu peristiwa begini. InsyaAllah akan datang. Hehehe

Greeny said...

@zaki muhammad
insyallah, suatu hari nanti pasti ketemu jua ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...