29 August 2011

Kurang dari 24 jam lagi



Assalamualaikum

pejam celik, pejam celik, hari ini sudah masuk hari yang terakhir kita berpuasa di bulan ramadan, insyallah esok kita akan bersama-sama meraikan 1 syawal setelah hampir sebulan berpuasa.

macam mana persiapan raya korang? okeh ke? berapa pasang baju raya? rumah cat baru tak? kuih muih pulak, banyak buat ke main tunjuk je? hahaha~ itulah persoalan yang selalu ditanyakan menjelangnya 1 syawal.

tidak kurang juga dengan family aku, alhamdulilah, walaupun macam2 dugaan yang terjadi pada tahun ini, persiapan menyambut syawal hampir sempurna...baju raya aku? 2 pasang je..warna apa? cuba teka....mestilah hijau kan..hehe, 1 lagi warna coklat, tahun ini tema baju raya kami sekeluarga warna coklat. tak rancang pun, it just suddenly happened! ececeh..hihi

dah nak dekat raya ni, biasalah kan ucapan raya menduyun2..sekarang semua on9 je, penggunaan kad raya dah kurang dah, upload status kat FB then tagged je member2..senang bukan? jimat lagi..hehe..macam2 status yang boleh kita lihat bila menjelangnya syawal ni, ada yang memberi peringatan, ada yang sedih, gembira dan juga nasihat supaya berhati- hati semasa perjalanan balik ke kampung masing2..


whatever it takes, empunya blog pun nak wish jugaklah selamat hari raya aidilfitri kepada semua muslim dan muslimat seantero dunia, semoga syawal kali ini kita mendapat keberkatan daripada-Nya, insyallah.





 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ۩ஜ۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ۩ஜ۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬





oopss! raya-raya jugak, hari kemerdekaan jangan dilupa ye..Merdeka!





p/s: kenapa aku ada dengar ura2 raya tunda hari rabu ek? katakan ini tidak bernar sama sekali..warrghh!!!

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...