03 July 2011

Reason kenapa aku tak kawin lagi

tenung gambar ni jgn lebih2 ea



CINTA :

(sebelum kahwin)

C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)

C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

KASIH :

(sebelum kahwin)

K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)

K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

SAYANG :

(sebelum kahwin)

S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)

S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :

(sebelum kahwin)

H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)

H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa...

nak buat macam mana? Renungkan la....


haa~ xde motif kan aku nak kawin?


eh salah tu, cuma aku belum jumpa mr. right untuk membuka pintu hati ini, ececeh..sudahlah~~~ yang kat atas ni selingan semata2, yela lama xupdate blog kan, saje je, tajuk nak bagi gempak..ececeh..haha..



dengar sini semua orang-orang kampung, bandar, desa, setinggan dan yang sama waktu dengannya, aku ingin buat announcement di sini , bahawasanya aku dengan rasminya sudah menamatkan latihan praktikal di Mardi, Kluang. yahooo!!!


okeh, bagi mereka2 yang bukan orang kluang, atau johor yang tak tau macam mana rupanya tempat aku praktikal ni..haa jgn nangis, aku sertakan pic kat bawah ni, teleklah sepuas hati k..xde masalah..hehe~




haa~ macam mana? puas hati tak tengok gambar2 ni? ni belum kat ladang lagi nih, kalau nak tengok..boleh..xde masalah..tapi nak tengok kena KLIK KAT SINI LAH, tapi pic yang baru diupload baru part 1, masih banyak lagi pic yang belum diupload..pic kat sini ekslusif tau, tak semua aku upload kat FB, so korang boleh tengok kat blog aku yang picturesofthedays.blogspot.com ni jelah..rajin2kanlah diri menjeguk ke blog aku yang itu untuk melihat gambar2 terbaru..hehe


thanx for reading, adios amigos~

8 146 pencinta hijau jua:

Syazwan said...

bagus entry ni.
but depends pada org kan.
hehehe.

greeny said...

betul3 (versi upin dan ipin) hehe

pyejal said...

wah, puisi syahdu...:)

extually, perkahwinan ada utk melengkapi satu sama lain. bila dh tiba masa, bukalah hati tu seluasnya,baru feel cinta selepas kahwin tu lbh mendalam drp brcinta sblum kawin..moga mengecapi bahagia!:)

baca sini untuk entri terkini:
”pyejal weblog”

Ahmad Haziq Azlan said...

wah~~
upm...
september nanti boleh tegur saya waktu pendaftaran ye...
hehehe
(macam la confim dapat)

ABU said...

nice la tempt praktikal awk

greeny said...

@pyejal
betul la awak, cinta lepas kawin 2 lebih indah kan..hanya masa dan waktu yang akan menentukan bila..kan2? hehe

greeny said...

@Ahmad Haziq Azlan
oo~ bakal student ipta la ni ea..insyallah, ade rezeki dpt upm, haloo2 ok..leh buli junior..haha~ just kidding LOL.. c u d ipt =)

greeny said...

@Abu
nice kan tempat ni, banyak hijau je..hee..peace je..nk praktikal kat sini jugak ke..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...