15 July 2011

Perjalanan yang sangat bermakna..."sangat!"


assalamualaikum dan salam satu malaysia, ececeh..dah malas nak cakap banyak sangat, aku pun malas nak menaip ni, let straight to the point jelah okeh.

pada hari khamis bersamaan 14/07/2011 aku, niza dan saf telah ke unikl micet melaka nak temankan niza ambil sijil tamat belajar la lebih kurang gitu..gerak dalam 8lebih sampai 11 lebih..so, kita terus proceed pada ceritanye jelah okeh, let the pictures speak!

ni main entrance la sebelum masuk

ni niza, dan kawasan belajarnya

ni saf selaku driver no.2
maklumlah aku kan xde lesen g..huu

ni pemandangan yang berhadapan dengan unikl micet
ni adtec melaka

melaka banyak trafic light wooo!

lepas dari micet, kitorang decide nak ke air keroh, jalan2 la gituh kan, kat melaka ni banyak taman kan..taman botanical la, taman rama2 la, dan macam2 taman lagilah. kira melaka ni memang sesuai la tempat nak berfoya2 dihujung minggu, sebab banyak tempat yang boleh dilawati..ececeh..*promote melaka nampak..hehe MELAKA MAJU 2010..kihkih


alkisahnya, kami drop kat melaka mall la, biasalah kalau weekdays tak ramai orang kan, so we decide tengok wayang jelah, cerita harry potter 2. nasihat aku kalau tak tengok harry potter 1 tak payah lah nak tengok yang part 2 ni, sebab takut korang tak faham..hehe..after that, kitorang makan mcd je, si saf ni dah giler nak makan GCB mcd..hahaha~

muka tekun tol nga tengok cerita marimar kat tv 3
episod last katanya..tapi bukan la weh

tudia makan tengah hari kita~

ni pemandangan yang bertentangan dengan mcd
tempat dating niza dgn skandal katanya..hehe


dikala jem, snap pic dlm kereta

muka bahagia~

muka bahagia lagi sebelum tragedi..huhu~


lagi2 jem..jem lagi2..ishk


dan akhirnya, mulalah tragedi yang tak disangka2. lepas je masuk tol air keroh nak menghala semula ke johor, di kilometer 177. 2 *ingat lagi seh kereta tetiba je mati, masa ni saf la yang drive. nasib baik kat lane kiri, kalau belah kanan tak ke kalut nak berhenti sebelah kiri jalan tu..kan3..then niza ingatkan pasal bateri weak..tapi~ bila buka je bonet enjin kat depan tuh..jeng..jeng..jeng

.
.
.

berasap kereta sudaa, patutla temperature kereta h je
kitorang ni perempuan, manelah tau sangat pasal kereta ni..huhu

tulun2, emergency nih..huhu

sementara menunggu ketibaan penyelamat..kahkah

tudia, dia mai dah

diorang ni pun tengokkanlah apa yang patut then~....

diorang cakap ni bukan masalah kecik, masalah besar dah ni, katanya gasket kereta dah burn n kena ganti ni..huumangaih, makan duit woo..banyak choice tapi lastly pilih tarik ke tol tangkak then repair kat sana..nak tau cerita yang lebih lanjut boleh p kat blog safwanah pulak..yelah dia describe lebih detail la..aku malas nak tulis panjang..huhu

lepas semuanya settle dan makan duit yang saaannngaaat! banyak bagi kami yang belum mampu ni, kami pun berangkat pulang ke johor..kembali ke tempat asal la..gerak dalam 11 mlm, nasib baik cuaca terang sebab bulan penuh, so nak sedapkan hati..think positive la, assume yang konon2nya baru pukul 8 mlm la..haha~ nasib baik tak jadi apa2 lah..mak masing2 jangan cerita r..risau woo..yelah semuanya anak dara kat highway pagi2 buta..hoho

alhamdulilah sampai rumah pukul 2 pagi..penat memang tak boleh cerita lah, tapi takpe, pengalaman kan, once in a lifetime..pengajarannya, bila nanti in the future aku ada kereta, kenalah tau2 sikit pasal komponen kereta ni ha, so takdelah benda yang tak elok lak berlaku masa on the way kan, untuk kawan2 aku jugak..lain kali kalau kita nak g memana, kita check keadaan kereta betul2 okeh..hehe..

ok,tu jelah nak tulis..panjang jugak ni kan..emm..hoho..thanx for reading=)




p/s: sampai rumah pukul 2 pagi, tidur dekat pukul 3, then pukul 7 dah kena bangun nak p pasar lak cari barang untuk kenduri tahlil kat rumah pulak malam nanti..ish..penatla..nanti2 aku update pasal kenduri tu plak okeh...

4 146 pencinta hijau jua:

aku_wan said...

ewah! cerita lebih lanjut eak? Trima kaseh utk lauk kenduri yg sedap hingga menjilat jari.. Huhu.. =)

greeny said...

haha, yela ko kan rajin menaip..aku agak malas..kihkih..

dah rezeki ko dapat lauk kenduri tu..hehe

KeTaM_BaTu said...

hehehe.. memang syok berjalan. tp yang tak syoknye, kete problem... :P

greeny said...

@ketam batu

tula pasal kan, nak buat camne, benda dah jadi..huhu, jadikan pengajaran di masa hadapan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...