08 July 2011

Kalau lelaki & Kalau perempuan...

assalamualaikum dan salam hari jumaat semua, apa habaq? baik na? so macam yang aq cakap kat entri lepas, sepatutnya aku post entry ni semalam, tapi dek kerana 'ketensionnan' aku tak okeh lagi semalam so aku post hari inilah ya..mood aku hari ni? emm ok dah..bolehlah..hehe..so, emm..bacala jelah yang kat bawah ni ya...

selamat membaca
happy reading =)


KALAU LELAKI turun dari motor, mesti tengok cermin sisi, sibuk betulkan rambutlah, nak pacakkan rambutlah, setting sana, setting sini. Yelah kan , abis rambut tuh penyek kena hempap helmet tuh, tuh pun kalau pakai la =p Gunalah Bylcream (betul ke aku eja ek?emm) ..terpacak lagi? Memang terpacak!



KALAU PEREMPUAN turun dari motor, mesti sibuk nak betulkan tudung lah, ape lagi kan, mana tau senget ke tudung/shawl tuh, yelah kan kena tiup dek angin masa naik motor kan, abis rosak tudung I u..auuw! ngehngeh . yang tak bertudung plak same je ceritanya, sibuk dok setting rambut, siap ada yang bawak sikat lagi tuh… gunalah REJOICE! Guna jari pun boleh



KALAU LELAKI pergi shopping complex or nak g jejalan senang cite, bawak wallet, bawak badan..dah jalan~ abis cite..senang bukan?



KALAU PEREMPUAN pergi shopping complex or nak g jejalan, segala harta yang ada kat bilik tuh semuanya nak dibawa, mascara la, segala celak bagai, faundation lah ape la yang sama waktu dengannya sumbat dalam beg. Padahal bila dah sampai sana tak sempat pun nak pakai semua tuh, paling2 pun pakai compact powder n lip ice/lip balm je kan..kan? (bf dah sound jgn lame2 kat toilet tuh, pnat tunggu u~)



KALAU LELAKI jalan depan perempuan, jalan nak macho je pastu buat muka agak2 kerek sikit la, jalan nak berenjut je, ala2 dada bidang gituh..sasalah tu konon-kononnya. Taknak kalah gak dengan accessory rayban kat mata tu haa..padahal hari hujan n malam pun nak pakai rayban ke..agak2 la lu mamat ooii..(aku cukup anti dengan lelaki pakai rayban tak tentu hala ni..menyampah! rasa)



KALAU PEREMPUAN jalan depan lelaki, jalan nak cover je, ala2 catwalk gituh, muka control ayu sikit la, mestilah kan..pastu gaya2 nak cover2 malu sikit, konon2 betulkan tudungla walhal tudung tuh dah elok dah terletak kat kepala tu, saje je nak usik2..n lagi yang tak bertudung lak, saje je pintal2 rambut tuh, tak ada kerja ke hape..memang saje je kan, saje lah tuh nak tunjuk rambut dia yang panjang n rebonding tu kan..alaaah~ macam lah kite tak tau..kan3?



KALAU LELAKI pergi bilik air, lepaskan hajat apa yang patut, setting2 rambut sikit, basahkan rambut sikit ke bio Nampak fresh, dah settle..jalaaan~



KALAU PEREMPUAN pergi bilik air, lepaskan hajat apa yang patut laju2, then sibuk geledah beg nak cari alat makeup nak touchup2 muka tuh. Touchup laju2 (sbb bf tggu kat luar tuh) depan cermin tengok muka sedekat yang boleh kat cermin tuh (xcukup besar n clear lagi agaknya cermin tuh). Lepas tuh, setting lagi tudung/shawl/rambut..puas hati, then jalaaan~ leceh kan perempuan ni?


KALAU LELAKI matikan phone, mungkin sebab dia tak nak kena ganggu lah tuh kononnya, tak pun memang dah tau phone tu da flat battery, dia dok bio je sampai mati phone tuh, memang malas nak charge kan..dan lagi saje je matikan phone masa tengok bola, sebab tak nak awek membebel kat dialah tuh..asyik tengok bolaaa~ je kan..haa macamtulah lebih kurang kan?



KALAU PEREMPUAN matikan phone, maknanya dia tengah marah atau tengah merajuklah tuh, takakan tak faham2 lagi kan. Saje je tak nak on phone tuh, konon2 taknak bf call nak pujuklah tuh..eleh, padahal setiap 5 minit bukan balik phone nak check mane tau ada message ke miscalled ke dari cek abe..kan3? perempuan..perempuan



Sekali lagi, no offence lah ye, aku tulis ni based on observation aku je, mungkin ada lelaki dan peremouan yang macam ni, and mungkin juga tak kan.. tapi aku yakin pembaca blog aku semuanya bagus2 kan, xde yang tersenarai kat atas ni kan..hehehe…sayang anda semua..ececehhh~ again, thanx for reading!




p/s: aku menulis semua ni masa aku tengah tunggu turn nak belajar kat kelas memandu tuh, so ni kiranya apa yang aku nampak kat sanalah..hehe



18 146 pencinta hijau jua:

aku_wan said...

Haish! Semua yg ko senaraikan tu 1 je aku buat.. betulkan tudung lps turun moto.. Hahaha..yg laen2 out of list.. Wink*

greeny said...

haha~ standard la kan, kita kan pakai tudung ala2 janji boleh je kan, lepas turun motor kenalah setting sikit..kan..kan..hehe

baca dan senyum said...

haha nice

James Alexander said...

ni gaya lelaki macho kot...

sy x buat cenggini...

sbb sy cool...

kehkehkeh...

greeny said...

@baca dan senyum

nice one eh..hehe

greeny said...

@james alexander

oo gitu ea? dah tu gaya2 lelaki cool macam mana plak? wat muka innocent ea? hahaha~

aku_wan said...

Ehehehe.. Of course.. sarung mana sempat.. yg penting still sopan.. yg laen belakang kira.. Hahaha..

greeny said...

@ aku_wan

btol3 (upin&ipn version) hehe

delarocha said...

nak tunggu turn pun sempat update, huhu idea dtg bila bila masa kan.

Diary oF Mine said...

ahahah.. nice entry... :D

greeny said...

@delarocha

besela kan, dah bosan sangat menunggu, tibe2 dtg ide plak..ape lagi kan..kite curahkanlah..hehe

greeny said...

@ diary of mine

thanx ea..hehe=)

Hijau Daun said...

senyum je lah.. =)

greeny said...

@ hijau daun
hanya mampu tersenyum jeke? hehe

putra suki said...

huhu. bagus betul penelitian akak. hek3. :D

greeny said...

@putra suki

hehe biasalah, mata memerhati.ececeh=p

Mira Zaini™ said...

tersangat btul part pompuan, yg laki, xpasti...bkn sejantina..hehehe...

greeny said...

@Mira Zaini™

haa betul kan, tak dapat disangkal lagi..yang part lelaki 2, based on my observation jelah..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...