01 May 2011

Segmen Weh! Halah, die bukan nak baca pun apa aku type


Assalamualaikum dan selamat pagi. motif pic di atas? nak tau p klik..ahaks! sebenarnya ni first time aku join benda2 camni, tak pernah pun join contest ke giveaway ke dan sebagainya lah, tapi pasai benda alah ni macam best je, aku pun join lah. lagipun aku pun memang tak ada point pun nak tulis entry baru..hoho, so merepek jelah dengan menatang ni ek..haha

so, nak dijadikan kisah, sepatutnya hari ini nak pergi PWTC untuk pameran buku, tapi dek kerana tak tau jalan yang sesungguhnya (menaiki tren) maka rancangan itu pun di batalkan..hoho..macam sengaja je kan, soh aku study la tuh..haha, relax r arini kan labour day (bajet aku pekerja je..wei ko student lagi la) =p

maka dengan itu, aku pun dok stay kat bilik jelah..ye ye aku tau paper last 3hb ni, so what? (ko tak reti2 nak study ke wei?) alah jab lagilah, tengah ambik mood ni..hehe..so on9 la kejab, blogwalking sampai terjumpa benda alah kat ateh ni..huhu

dek kerana tak jadi keluar, aku pun malas nak keluar bilik p mkan, so kita breakfast ready made jela hari ini..dan menunya ialah...

loading...
3%
10%
15%
24%
33%
48%
59%
70%
84%
92%
99%
100%
view image...







tadaaa!
toast garlic dan sup cendawan
sempoi je kan breakfast aku, nilah breakfast orang pemalas nak siap pergi foodcourt namanya..haha..btw aku beli toast garlic ni kat giant, mines. sedap wei..serius! aroma dia memang menusuk kalbu nafsu makanku ini..haha~ siapa2 yang dekat2 area mines ni boleh la p, murah je kan, taklah mahal sangat, bolehlah buat stok 2 ke 3 hari..

haa! camna, ok tak abang zam..haha..memang tak ada motif and idea pun nak menulis..lenjan jelah okeh.. Terima kasih kerana membaca. Sekian


EH..EH!
aku tersalah point la..sepatutnya...
kau luah je ape pun yang kau rasa..kau marah, benci, luah perasaan, bosan..ape pun kau luah..make sure kau ada subjek untuk di tuju..pakwe ke, ibu ke, ayah ke, suami ke, rakan sekerja ke..jangan tuju kat pokok kelapa sudah lah
okeh..okeh, tarik balik perkataan sekian kat atas tuh..huhu..okeh aku nak tujukan khas untuk mak aku yang aku paling sayang kat dunia ini..emak terimalah sajak(sajak ke..ntah, pulun jelah) ini dari anakmu ..

emak
tanggal 5 mei ini adalah ulangtahun kelahiran emak yang ke 61
tetapi pada hari itu juga
genap setahun permergian abah di muka bumi ini
nani tahu mak
nani tahu apa yang mak lalui
kehilangan kasih seorang suami
yang telah lama bersama denganmu

emak
jangan ditangisi lagi pemergian abah
nani mengerti kesakitan itu
walaupun tangisan itu tak dapat dibendung
kita harus kuat melaluinya

emak
yang telah pergi biarkan pergi
kita yang hidup
harus kuat menjalani

emak
nani berjanji
selagi nani hidup
nani akan terus berbakti
agar budi mak dan abah
dapat nani balas hingga ke akhir nanti

emak
sabarlah menanti
masa itu tak lama lagi


p/s: 'nani' pengganti nama diri aku dengan mak

14 146 pencinta hijau jua:

Abang Zam said...

sabar lah nani...emak pasti faham perasaan anknya
berbaktilah kepada emak ya..nani sayang emak kan?

eh..haha..lenjan je lah nani..abg sempoi je..takde nak skema2 bagai ni

hahaha..sedap breakfast! thangs juin nani ;)

green said...

anak mana yang tak sayang mak kan..hehe
ok2, toce2 abang zam sudi singgah blogku ini =)

athirah rosli said...

haha. sempoi gila nama kontes! neway,, gud luck yaw!~

green said...
This comment has been removed by the author.
green said...

blog abang zam memang sempoi n penuh maksud tersirat, sobab itulah eden join kontest beliau..hehe..meh terjah blog beliau bersama-sama..ahaks!

Headmaster said...

tacing aku bace.serius.nais

green said...

-->headmaster
tang mana yang touching tuh..
tang mak eden ke..huhu..same here

Headmaster said...

yup.of course!

AwieKashi said...

sabor2..
dia memahami tuh... ^^,

green said...

hope2 gitulah awiekashi..huhu

Miss Silent said...

nani. tabahkan diri. emak perlukan nani untuk hadapi hidup yg mendatang. saya pun sayang mak saya.

green said...

marilah kita saling sayang menyanyangi..huhu
selamat hari ibu buat emak/mama/umi/mak/dll di seantero dunia! terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan kami (T_T)

GiveAsh said...

gud luck paper last...makan roti banyak2..:)

green said...

thanx giveAsh..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...