18 March 2011

little peace in here

Assalamualaikum dan selamat tengah malam..eh betullah kan..dah lepas pukul 12 jam kat laptop aku nih so dah tengah malam la kan..huhu..emm wondering why i am not posting new entry? anyone out there missing me? huhu i guess nobody rite.. never mine..i understand.. apelah sangat blog ijau aku ni kan..huhu..sadis..k, back pada tajuk entry aku tuh kan, a little peace in here..aku nak bagitau aku baru lepas test killer subject. sebab tu lah aku tak online, aku kena study.banyak test aku dalam minggu ni. dalam hari ni sahaja ada 2 test, siang teknologi fermentasi , malam pula grammar skills..penat wei baca bagai nak rak tapi..faham2 jelah, dah namanya gak killer subject kan..memang shoot abis r kat aku.huhu..

5 topik wei masuk..ingat sikit ke hape..aku dah rasa macam soalan final exam dah..ni bukan test ni..tak puas hati aku..protes2!!! huhu..nak protes pun bukan aku leh wat apa pun kan, benda dah lepas..ahad ni ada test lagi, orang weekend dok senang lenang, tidur ke p dating ke, nih aku kena ngadap test pulak..letih woo otak ni..tidur memang jangan cakap r, tak pernahnya cukup...
mata ni haa kuning sudaa..ambik banyak sangat kafein..konon nak stay up lah tuh..tapi hasilya..tidur gak..hoho rasa dah lega sikit r sebab paper killer dah lepas so ada lagi 2 subject..cepatlah masa berlalu..malam ni aku buat kerja yang sepatutnya lah..kalau tak memang kalut r nak siapkan nanti

aku ni dahlah mudah tension..tengok lah entry aku yang lepas..pasal lagu pun aku boleh tension tahu tak..arggghhhh! damn hate this feeling!!!
ok enough..cukup nani..cukup sampai di situ (pujuk diri sendiri..huhu)

aku nak cerita sikitlah apa yang aku buat dalam minggu ni..tengok picture di bawah..ini adalah hasil separation of daun mengkudu by using column chromatography..motif aku letak pic ni??
mestilah sebab ianya kaler ijau..hahahaha..jgn marah..wek! pilih2 hijau mana yang cantik, mostly taklah ijau sangat, ada kuning..sebab different chlorophyll give different colour. tapi bagi aku, aku suka hijau dalam test tube yang ke lima dari kiri..kalau tak tahu mana kanan n kiri susahlah wei..jgn jadi orang r camtu..hahaha
ok yang ni pulak, yang aku serabut ni..bertungkus lumus aku buat lepas balik dari test BI tadi..pas mandi je terus aku ngadap benda ni nak kena lukis...tapi ni bukan aku punya lah. ni senior punya, aku ambil sebagai contoh je
aku punya drawing mana?
eh tak payahlah tunjuk..segan eden ni haa..
aku tau..aku memang tak berseni..huuu
ni adalah some part of bioreactor component or design..korang tengok lah, ingat senang ke nak lukis menatang ni, berselirat wei mata nak lukis..kena cekal n tawakal jelah nak lukis beliau..huu
tengoklah, berselirat ke tidak beliau ini..
tapi berselirat bagaimanapun, aku cuba gak lukis dan akhirnya aku berjaya walaupun tak lah sesempurna mana..cewaahh rendah diri di sini, tapi aku tinggi tau orangnya..hehe

ok lah, aku rasa cukup kan sampai disini aku membebel..eh membebel ea..ahh tak kisahlah..nanti kalau rajin aku update lagi eh..bergantunglah pada mood aku..huu..

p/s: aku tengok dari live trafic feed aku tuh banyak gak kunjungan dari kampung omak den iaitu nogori sombilan, terima kasih la yoo sudi singgah blog eden yang ijau ni haa, lain kali singgah lagi yo..thanx to my readers..

lagi satu, kalau korang cuba nak play lagu awi rafael kat entry aku yang bawah2 ni haa, dah tak boleh play kan, bukan salah aku r, user die kat youtube dah remove, so tak boleh wat ape r..aku pun malas nak edit, bior jelah ea..kalau korang nak dengar gak lagu tuh, pandai2lah cari naa..

ok sekian, selamat malam..eh selamat pagi

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...