19 March 2011

Apa korang buat kalau tension?

apa korang buat kalo stress?
xkan study plak kan, tipu r tuh
makin stress adalah..kan..
so here what can you do when u stress

1. Nyanyi puas2
tak kira r kat bilik air ke, bilik tidur ke kat karoke ke xkisah la
abaikan roomate korang atau jiran sekeliling, janji korang puas!

2. Menjerit
untuk melepaskan ketensionmu itu,
p la kat tempat yg luas atau tak ramai orang..
contoh kat upm ni p ladang upm ke bukit ekspo ke
then jerit r..lepaskan apa yg korang tak puas ati
jgn jerit kat foodcourt plak,
nanti orang tengok ko ni mereng ke hape..haa

3. Menangislah
menangislah sepuas hatimu untuk meluahkan apa yang korang rasa dalam lubuk hatimu yang paling dalam itu..
lepaskan ia..menagislah sepuas hatimu..insyallah akan kurang beban di situ

4. Cakap depan cermin
haa? mcm org gila je?
tak wei, percayalah..
kalau korang tak puas hati ke, kurang self confidence ke
try practice dpn cermin
cakap je apa yg korang tak puas hati,
sebab cermin akan menjadi pendengar yg setia tanpa ada respond
yela..kan cermin..huhu

5. Makan!!!
org kata stress boleh hilang dengan makan puas2..ye ke?
depends pada orang kot..aku tak sangat la
nanti mkn bnyak sgt, naik berat badan tension lagi adela
makan agak2 la wei..makan makanan yg sihat takpela
cam sayur ke buah2 ke..
haa tibaila banyak manapun yang korang nak

6. lepaskan amarahmu itu
haa, yg ni bahaya sikit ni..kalau dh tension mestilah rasa nak marah je kan
benda simple2 pun kita boleh marah
jaga2 lah org disekeliling korang
salah marah hilang kawan beb
apa kata korang p marah tiang ke, meja ke bangku ke
p make sure tak ada orang nampak r,,
karang di cop gila pulak!

7. Tidur
yang ni part paling best
kalau dah tension sgt tidur jelah, at least hilang jab problem tuh
tapi kalo susah nak tidur cam ada insomnia, stress lagi lah kan
haiish..susahnya jadi manusia
jadi kucing jelah, senang tidur
oopss!..astagfirullahalazim..
bersyukurlah apa adanya bila mana Tuhan telah menciptakan dirimu sebagai manusia yang mempunyai akal fikiran
8. Tak payah buat apa-apa
kadang2 stress itu berlalu dengan sendiri tanpa perlu buat apa2
kadang2 gak stress tu berlarutan tak ada penghujungnya
then, barulah korang fikir apa nak buat tok solve problem tuh
last but not least, BERDOA
Allah setiasa ada mendengar rintihan hamba-Nya


okeh dah lepas tension ni, meh kita gelak2 plak..
cuba tiru baby ni gelak..
korang boleh ke?


kadang2 kita hanya perlukan seseorang untuk menjadi teman
dikala suka atau duka
dan saya perlukan awak!


esok ada test asas keusahawanan..haiish!

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...