01 March 2011

Annoying 50!!!

ape yang 50 nye?
50 sen ke..kupang ke..
50 buah ke..atau 50 ape?
50 hinggit wei..
banyak tuh..
leh topup mxs ke celcom rm10 5 kali tuh..
makan lepas kot tok 2 minggu
kalau beli baju pun dapat r 2 or 3 helai..
ni rm50 tok beli buku rujukan
buku ni haa yang aq kena beli..buku rujukan tok subjek grammer..
aku bukan mengeluh ape..memang la ilmu kan..
tapi bila kena beli buku untuk pakai setakat 2 3 bulan je..macam tak berbaloi kan
cuba korang tengok , tebal tuh buku ni..adela dekat ~500 page..roughly r
kalau pakai tok 3tahun pengajian ke..berbaloi r gak..ni pakai kejab je
dah midsem baru nak pakai buku ni
padahal aq ada lg 7 minggu je kat sini
dalam seminggu ada 2 kelas..
so kalau darab ngan 7 minggu, guna buku ni dalam 14 kali atau lebih r
tak berbaloi kan..eihh..geram eden dibueknyo haa
pakai tok study beberapa topic je tapi tetap gak kena beli..
haiiihhhh! tension3
udah lupakanlah..pasal tuh..nak taknak aq dah beli pun kan..
dah melayang pun rm50 aq..kena cucuk lagi la wet kan atm tuh..huhu
camno la nak bajet ni..huu
k kat bawah ni sample burger ayam cheese kitorang..
nampak simple, tapi sedap weh..mantap r!
tapi sayangnya dugaan melanda bisnes kitorang..
nak tau ape?
kitorang terpaksa tukar tempat tok bines..
oleh sebab pengetua kolej ke 2 tak benarkan..
ish potong line tol
tempat baru ni tak strategik langsung, bukan laluan orang ramai
so, susah nak promote burger kitorang..
dugaan2..
malam ni bisnes paling teruk..tak mencapai target
at least kitorang target RM40
tapi malam ni sikit lagi baru nak lepas target..
takpe2..cuba lagi esok malam


p/s: ok dahla eh..mata aq sakit r..tak tau nape..aq dah mkn burger ni..
sambil2 tengok cerita detective conan..
pasni nak tidur sudaa..sok kelas pagi..huuu..
ok..daaa~~~~

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...