24 January 2011

Boleh tak kalau...


Mak nani nak tukar kos photograpy leh x?

Mau kene bebel 24/ 7 aq kalo 2kar kos..huhu..dahla aq dah masok tahun 2 dalam kos biotechnology ni, lagi setahun je nak abais..hohoho..bukan apa lately ni aq rasa aq sangat suka bidang photography ni..aq minat sangat. Sebab aq rasa puas bila satu2 gambar itu terhasil. Mungkin itu kepuasan yang diperoleh oleh photographer2 kat lua sana kot. kalaulah aq mampu, aku pun nak gak kamera canggih cam Nikon ni..huu

Yang ni D60, yang bese2 je kot, sekarang ni da macam2 kan jenis camera..canggih2 wooo..ada ari 2 masa aq jalan p mall, p akat kedai buku n tengok bahagian majalah, ada kemera yang kos badan je dekat rm10 k..giler kaw..2 baru badan die je, tak termasuk accessories yang lain tuh..aq bukan r nak yang canggihh2 sangat, setakat dapat ambil gambar yang clear n cantik pun da cukup puas bagi aq kot. Sekarang ni aq hanya depend kat camera cikai hp aq je..apela sangat yang die boleh wat kan. Setakat basic2, tok main2 boleh r..tok ambil gambar yang professional..hoho..tak mungkin berlaku..

Ada sesapa nak bagi aku kamera ni tak..bolehlah ea..emm bagi tok birthday present ke..hahaha..bday aq bulan 12 t, so ada masa lagi kan..hehe..save r rm200 ke sebulan, kompem dapat belikan aq kamera ni..hehe..kalaulah aq dapat, kompem muka die penuh dalam memori kamera ni..haha..aq sekarang ni suka karya edbudakkechik..p la blog die, tangan die memang seni wo,,gambar2 yang dia ambil memang superb r..banyak gak lagi blog sal photography ni, tapi kebanyakannya ambil pic kawin je banyak..aq lagi suka more kepada environment kot..bebas ambik gambar sesuka hati. N sekarang ni I LOVES TREES!! Aq rasa pokok sangat menarik bagi aku. Macam pokok2 kat upm2 ni n besar2 belaka.n aq rasa sangat seni lah pokok tuh..haha..merepek kan.. tapi tol tau, kalo dah edit lagi cantik..n lagi cantik kalau ambil gambar dengan kamera yang berkualiti..kepuasan akan dirasai di pengakhiran cerita..chewaahhhh! gila seh aku..aku gila nak kamera canggih sekarang..hoho..kena tunggu grad , then kerja..dapat gaji aq beli r menantang ni..untuk kepuasan diri aq je..mungkin dengan cara ambil gambar orang atau environment buat aq rase peace kot..feel at ease..hehehe

p/s: dah tgok lom pic yang aq edit..ala dari kamera cikai aq je tuh..yang mahal tak mampu g..huu..so nk tengok p SINI ok =)

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...