07 January 2011

budak setan punya lagenda


Lagenda budak setan..setan punya budak kan..hoho. walaupun cerita ni dah lama main, tahun lepas kot..huhu, tapi aku baru berkesempatan nak tengok cerita ni. Dulu masa cerita ni baru keluar, berlambak2 post kat facebook cakap cerita ni best gila! So, bila aku dah dapat tengok cerita ni, komen aku cerita ni sadis and sedih kot. Kalau dunia reality aku rasa mungkin tak ada kot. Entahla. Tapi bagi aku watak kasya dalm cerita ni lebih kurang macam aku. Tapi aku tak sesetan dia dalam cerita ni tau..huhu. persamaan yang aku boleh cakap ialah, kalau dia dulu anti perempuan aku pun dulu anti lelaki..haha. kira aku ni vice versa la dengan dia. Dan lagi kalau tengok cerita ini dia seorang yang tak mudah jatuh cinta, so sama dengan aku kan. Tambahan lagi, kasya ni juga seorang lelaki yang setia dalam percintaan. Aku tak tau la kalau dalam kehidupan sebenar ni ada ke lelaki yang macam dia ni. Kalau ada pun mungkin satu dalam seribu kot..huhu..aku juga setia tau dalam percintaan tau..Cuma~ ~ mungkin belum ada yang betul2 sesuai untuk aku, mungkin sebab itulah percintaan aku yang pertama tak Berjaya. Jujur ku akui memang sedih. Aku pernah berkata padanya dulu yang aku bukan ingin mencari kekasih, aku ingin mencari suami yang boleh menjadi peneman hidup aku untuk selama-lamanya, tapi..mungkin dia memang bukan untuk aku..huhu..i am so not over it..:(

K, back to cerita lagenda budak setan ni kan, kalau watak perempuanya pulak, Ayu, tapi tak seayu namanya..eh bukan lisa surihani tak ayu tau, dia tu lawa beb, jeles aku..haha~..dalam watak dia dalam cerita ni la ea, jangan salah faham pula. Bagi aku seorang gadis islam patut pandai menjaga diri dia kan. Mesti tahu batas pergaulan supaya tidak sampai terlanjur. Berkasih-kasihan sebagai sepasang kekasih itu boleh Cuma janganlah melampaui batasan agama. Tapi kan sekarang ni, dalam reality masa ini terlalu banyak anak muda dan pasangannya yang sudah terlanjur, lepas tu banyak lah juga kes buang bayi la apa lah..haizzhhh, memang sadis betul la. Nak kata tak sekolah pergi sekolah. Nak kata tak berlajar agama, kat sekolah ada cikgu ajar agama kan. Mungkin tak dengar masa cikgu ajar la kot..huu. mungkin juga sekarang ni pergaulan yang terlalu bebas menyebabkan remeja sekarang ni hanyut dan lupa batasan agama. Teknologi yang semakin canggih juga menyebabkan kita boleh akses pada benda yang bukan2 sekaligus menyesatkan kita..huhu..ceramah agama la pula aku ni..

Aku ni pun bukannya perempuan yang baik sangat, aku hanya perempuan biasa sahaja. Kalau boleh aku ingin menjaga batasku sebagai seorang perempuan. Aku hanya ingin menjadi halal kepada seorang lelaki yang bergelar ‘suami’

Sama-samalah kita mencari dan menjadi kekasih halal kepada pasangan kita.


Wali Band – Kekasih Halal

Aku telah lelah

Memilih memilah mencari wanita

Siapakah dirinya

Yang kan menjadi kekasih halalku

Tiba-tiba aku terpana

Ada kejutan tak terduga

Dia gadis berkerudung merah

Hatiku tergoda tergugah

Tak cuma parasnya yang indah

Dia baik dia soleha

Dia gadis berkerudung merah

Bawalah diriku padanya

Takkan habis ku berdoa

Jadi kekasih halalnya

Jadikan diriku halal

Memeluk halal menciummu

Lekaslah jangan tunda

Untuk menjadi kekasih halalku

Itu itu dia gadis berkerudung merah

Hatiku tergoda tergugah

Tak cuma parasnya yang indah

Dia baik dia soleha


Artikel Wali Band – Kekasih Halal ini dipersembahkan oleh funlirik.com Lirik Lagu Indonesia. Kunjungi Juga Download Mp3 Gratis untuk download lagu indonesia terbaru.

0 146 pencinta hijau jua:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...